Menü

sze. 11

A Pécsi Est Café a bulikon kívül a koncertekről is szól, melyeknek lelke a hibátlan és kifogástalan megszólalás. Ennek professzora Bubu, aki már az Est Café megnyitása óta áll a keverőpult mögött a koncerteken.

Hangtechnikusi szempontból milyen az Est Caféban dolgozni?

Nehéz. Nagy rutint kell szerezni ahhoz, hogy jó koncertet tudjál itt keverni. Akusztikailag nehéz teremről van szó, ezért van az, hogy sok vendégtechnikusnak, akiket a zenekarok hoznak magukkal, nehezen megy itt a munka. Sok a kő, verődik vissza a hang, egyáltalán nem könnyű jól hangosítani a helyet.

 

Hány koncertet hangosítottál már itt?

A nyitás óta, ha évente ötven koncerttel számolunk, akkor legalább kétszázat. Nem mindegyik koncertet én keverem, van helyettesem, ugyanis nem tudok mindig itt lenni, de nagyon nagy részét én csinálom.

 

Melyik zenekarokkal szeretsz a legjobban dolgozni?

Szinte mindegyikkel. Egy-két apróbb kivételtől eltekintve nagyon jó a viszonyom mindenkivel. A zenekarok egyébként nagyon szeretnek idejárni, országos szinten is kiemelt helyen kezelik a Pécsi Est Cafét.

 

Technikusként mikor van könnyebb dolgod, amikor sokan vannak, vagy amikor kevesen?

Jobban szeretem, ha sokan vannak. Akusztikailag jobb a terem, jobb hangulatot lehet csinálni, jobb a buli, a zenekar is jobban érzi magát. Mindenkinek jobb, ha sokan vannak.

 

Volt olyan, hogy egy zenekar nem volt megelégedve a hangosítással?

Nem nagyon emlékszem ilyenre, általában az a jellemző, hogy meg vannak elégedve mindennel.

 

Szerinted milyen hely a Pécsi Est Café?

Pécsi színvonalon az egyik legjobb, bár az is igaz, hogy nincs nagy választék a városban szórakozóhelyekből.

 

Oszdd meg a cikket!

Sör És Fű, Slow Village Stereo Kollektiv sze. 29, péntek 21:00 700 Ft Vedd meg a jegyet! Y Faktor A 30y és Made In Pécs Fesztivál dalversenye sze. 30, szombat 18:00 Leander Kills Vendég: Nova Prospect okt. 06, péntek 21:00 2500 Ft Vedd meg a jegyet! Grand Mexican Warlock, Run Over Dogs Harsh! okt. 07, szombat 21:00 600 Ft Vedd meg a jegyet!