Menü

sze. 10

Heti 3 napot dolgozik Marci a Pécsi Est Café ruhatárában, sokan már barátként üdvözlik a mindig kedves srácot. Vele beszélgettünk.

Mióta dolgozol itt ruhatárosként?

Júniusban volt két éve, hogy elkezdtem itt dolgozni. Volt egy ismerősöm, előttem ő volt itt a ruhatáros, rajta keresztül kerültem ide.

 

Egy héten melyik a leghúzósabb nap a ruhatárban?

Leginkább a szerdák, a közgázos bulik vonzzák a legtöbb embert. Összességében pedig egyértelműen a téli hónapok a húzósabbak.

 

Melyik volt itt eddig a legkeményebb napod?

Egyértelműen a szilveszteri buli. Ilyenkor van a legtöbb ember. Este 8-tól jönnek a vendégek, és itt maradnak végig. Ekkor fordul meg a legtöbb kabát a ruhatárban.

 

Mik a leggyakoribb problémák a vendégek részéről, amikkel szembesültök ruhatárosként?

A ruhatár ingyenes, a belépőjegy árában benne van ez a szolgáltatás. Amikor a vendégek beadják a kabátot, adunk mindenkinek egy bilétát, melyen van egy szám, ami alapján be tudjuk azonosítani a cuccaikat. Erre célszerű vigyázni, de ez nem nagyon sikerül az emberek jelentős részénél, és ebből adódnak néha galibák. Ami egyébként nem gond, mert ha van időnk, szívesen segítünk mindenkinek megkeresni a kabátját.

 

Mi volt a legemlékezetesebb sztorid ruhatárosként?

Baromi sok vicces sztori volt a két év alatt. Egyszer például jött egy fickó, mondta, hogy nincs meg a ruhatárjegye, de van egy fekete bőrkabátja, elmondta a méretét, márkáját, és mondta, hogy könnyen be tudom azonosítani, mert a jobb belső zsebében benne van a pécsi börtön alagsorának a tervrajza. Megnéztem, és tényleg benne volt! Kiderült, hogy végeznek valami munkát ott, azért volt nála, de hogy miért hozta  el éjszaka a buliba, azt nem tudom. Volt egy olyan eset is, hogy jött egy srác, hogy bent van a bőrkabátja, ami vagy barna vagy zöld, de nem tudja megmondani, mert színtévesztő.

Oszdd meg a cikket!

ByeAlex és a Slepp már. 13, szombat 20:00 3590 Ft Vedd meg a jegyet! Carson Coma Vendég: Cedar Knoll már. 20, szombat 20:00 1200 Ft Vedd meg a jegyet! Konyha, Zaporozsec már. 26, péntek 21:00 HOBO 75 már. 27, szombat 21:00