Menü

sze. 10

Heti 3 napot dolgozik Marci a Pécsi Est Café ruhatárában, sokan már barátként üdvözlik a mindig kedves srácot. Vele beszélgettünk.

Mióta dolgozol itt ruhatárosként?

Júniusban volt két éve, hogy elkezdtem itt dolgozni. Volt egy ismerősöm, előttem ő volt itt a ruhatáros, rajta keresztül kerültem ide.

 

Egy héten melyik a leghúzósabb nap a ruhatárban?

Leginkább a szerdák, a közgázos bulik vonzzák a legtöbb embert. Összességében pedig egyértelműen a téli hónapok a húzósabbak.

 

Melyik volt itt eddig a legkeményebb napod?

Egyértelműen a szilveszteri buli. Ilyenkor van a legtöbb ember. Este 8-tól jönnek a vendégek, és itt maradnak végig. Ekkor fordul meg a legtöbb kabát a ruhatárban.

 

Mik a leggyakoribb problémák a vendégek részéről, amikkel szembesültök ruhatárosként?

A ruhatár ingyenes, a belépőjegy árában benne van ez a szolgáltatás. Amikor a vendégek beadják a kabátot, adunk mindenkinek egy bilétát, melyen van egy szám, ami alapján be tudjuk azonosítani a cuccaikat. Erre célszerű vigyázni, de ez nem nagyon sikerül az emberek jelentős részénél, és ebből adódnak néha galibák. Ami egyébként nem gond, mert ha van időnk, szívesen segítünk mindenkinek megkeresni a kabátját.

 

Mi volt a legemlékezetesebb sztorid ruhatárosként?

Baromi sok vicces sztori volt a két év alatt. Egyszer például jött egy fickó, mondta, hogy nincs meg a ruhatárjegye, de van egy fekete bőrkabátja, elmondta a méretét, márkáját, és mondta, hogy könnyen be tudom azonosítani, mert a jobb belső zsebében benne van a pécsi börtön alagsorának a tervrajza. Megnéztem, és tényleg benne volt! Kiderült, hogy végeznek valami munkát ott, azért volt nála, de hogy miért hozta  el éjszaka a buliba, azt nem tudom. Volt egy olyan eset is, hogy jött egy srác, hogy bent van a bőrkabátja, ami vagy barna vagy zöld, de nem tudja megmondani, mert színtévesztő.

Oszdd meg a cikket!

Los Santos Party 80's, 90's, 00's Hip Hop, Rap sze. 26, szombat 23:00 VII. LIZ Feszt okt. 02, péntek 19:30 1500 Ft Vedd meg a jegyet! Kapitány Máté & Lil Frakk Vendég: Ress okt. 10, szombat 21:00 1800 Ft Vedd meg a jegyet! Blahalouisiana Vendég: Chain Bridge Pop okt. 16, péntek 20:45 2590 Ft Vedd meg a jegyet!