Menü

A soproni Moby Dick a hazai rockzene élvonalának meghatározó együttese. Az energikus koncertjeiről elhíresült zenekar tagjai tinédzserként már a 80-as évek közepén országos népszerűségre tett szert. 1990-ben jelentették meg első nagylemezüket, amelyet azóta 10 sorlemez követett.

A zenekar az 1990-es években koncert látogatottsági csúcsokat döntött. A budapesti Körcsarnokban teltház előtt lépett színpadra,
de a Petőfi Csarnok szabadterének is rendszeres fellépője volt, ahol 1993-ban dupla teltházas koncertet rendeztek. Az egész Kárpát-medence magyar lakta területeire is eljutott a zenekar, közel 40 állomásos turné keretében. 1995 és 1996-ban, a Diáksziget Nagyszínpadán léptek fel.

10 év aktív, szinte non-stop turnézás után, a zenekar közös megegyezés alapján néhány éves pihenőre tért, majd 2002-ben, 4 év szünet után, a rajongók kitartó bíztatásának és koncert-meghívási ajánlatok hatására, a Moby Dick újból színpadra állt. Az újkori koncerteken felszabadult energiák egy maximálisan feltöltődött zenekart mutattak. A várakozáson felüli siker a Moby Dick gépezet újbóli beindulását eredményezte, ami azóta is teljes erővel tart!

2003. év végén jelent meg visszatérő, 10. nagylemezük, a Golgota,amelyet 22 állomásos, nagyszabású turné keretében, Total Hard Festival-Tour néven mutattak be. Ezen turné, 2004. májusáig az egész országot bejárta, a legtöbb hazai élvonalbeli rock/metal zenekart felvonultatva. Az év rockzenei megmozdulásán több mint 15 ezer rajongó vett részt.

2005. ismét új lemezt eredményezett, Se Nap se Hold címmel, amely rögtön a MAHASZ lista 4. helyéről startolt.

Kapunyitás: 20.00 Koncertkezdés: 21:00

N/A A koncert napján: N/A

Online vásárlás A madeinpecs.hu felületén

Bolti jegyelővétel:

PartyZoo jegyiroda, 7621 Pécs
Ferencesek utcája 26.