Menü

Póka Egon Experience, a trió mely korunk egyik legendájának nevét viseli igazán egyedi zenekar. Hazánkban és külföldön is egyedülálló energiával adják át saját illetve feldolgozás dalaikat a közönség számára, így még az is, aki nem lehet a színpadon, érezheti a muzsikálás különleges varázsát.

A 2007-ben alakult zenekar tagjai Szakadáti Mátyás dobos, ifjabb Tornóczky Ferenc gitáros, és a már említett Póka Egon basszusgitáros. Ők hárman a Wroclaw-I Thanks Jimi fesztiválon debütáltak, és azóta is életben tartják a gitárvirtuóz emlékét. A banda több fesztiválon is szerepelt, többek között a Szigeten, Zene a Rasszizmus Elleni rendezvényen, Magyar Dal Napján, Paks-i Gastroblues Fesztiválon Arthur Brownnal kiegészülve, további Thanks Jimi rendezvényen és a Puisto Blues finn színpadán is bemutatkoztak. Túl vannak több saját nagyszabású rendezvényen is – melyek közé tartozik a felelevenített Pókarácsony koncert sorozat – de ezek mellett rengeteg helyen, Budapesten, vidéken és külföldön is szívesen adják át a zene örömét a közönségnek.

Koncert programjukban rengeteg számukra kedves dal található meg, melyeket különböző énekesekkel és session zenészekkel tesznek még különlegesebbé. Többek között játszottak együtt a már említett Arthur Brownnal, Leszek Cichonskival, Hoboval például a Magyar Dal Napja rendezvényen, Billel és Charlieval, emellett Keresztes Ildikóval, Kovács Katival, Ganxta Zoleeval és a kartellel illetve a fiatal, de nagyon tehetséges Veres Mónikával és Bűdi Szilárddal is. Vendég zenészként megfordult a zenekarban Pataky László, Fekete-Kovács Kornél, Tátrai Tibor és Ferenczy Gyuri is.

Az ilyen közös produkciók egyediségét az adja, hogy az adott stílusokat könnyedén egyesítik, és egy-egy lélegzetelállító produkció jön létre. Hallhattuk Jimi Hendrix dalait, és a meghívott előadóművészek sajátjait (sőt néha a kettőt vegyítve, így született meg a Való Világ és az All along the watchtower ötvözete) de ezek mellett szerepel a repertoárban AC/DC, Led Zeppelin, Queen, Cream, Beyoncé nóta is, és természetesen Egon korábbi éveiből a Hobo Blues Band és Deák Bill slágerei is helyet kapnak a koncerteken.

Kapunyitás: 20.00 Koncertkezdés: 21:00

1000 Ft A koncert napján: 1500 Ft

Online vásárlás

Bolti jegyelővétel:

Dorko Shop & Café Pécs
7621 Pécs, Széchenyi tér 1.