Menü

Március 20-án aprítógépet megszégyenítő módon lehet majd darálni a tánctéren! A Stay Bármi Hardcore Festen bepróbálhatjátok, hogy egy energikus circlepit el tudja-e söpörni a dj pultot és, hogy egy izmosabb wall of death befér-e a színpad elé! Öt banda fog a backstage-ben tolongani, arra várva, hogy felléphessen, de nem árulunk el nagy titkot, ha elmondjuk: mindegyik hardcore-ban utazik.

A szekszárdi Don Gatto a láncfűrészes hardkór jelzővel illeti magát. Jártak már 23 állomásos európai turnén, sőt, a Napalm Death társaságában is felléptek, úgyhogy nyugodt szívvel állíthatjuk, ők az akusztikus fejletépés szakavatott mesterei. A pécsi Dirty Dawn a punk’n’core megnevezést aggatta magára és ezt az attitűdöt a biográfiájukban is tetten érhetjük: nemes egyszerűséggel annyit írnak csak, hogy „No BIO FUCK YOU“ (persze azért egy google drive-os doksival csak megkönyörülnek a szerencsétlen újságírokon). Nem képviselnek semmilyen politikai eszmét, ami a rebellis pankságot tovább fokozza, zenéjük pedig, az ő szavaikkal élve: „alapvetően az 50-es évek rock and rolljának, az oldschool hardcore-nak és a punk sodró kompromisszummentességének a vegyületéből áll össze.“

Bonyhádról érkezik hozzánk a Sonic Rise. A banda tagjai három éve zenélnek e név alatt és hardcore metált játszanak. A számaik letölthetők a Bandcamp oldalukról, de a Youtube oldalukra látogatva is találhattok bőven csemegét, hiszen a turnék közben folyamatosan videóznak a srácok, aminek az eredményét rendszeresen fel szokták lőni a netre! Esztergomból is kapunk egy, a ’90-es évek hardcore-ját megidéző bandát, a C.Y.D-et, akik pörgő dobtémákat, már-már metálos riffeket és csorda vokálokat ígérnek… jelentjük, már alig várjuk, hogy megtudjuk, legutóbbi mit jelent! Végül, de nem utolsó sorban a várpalotai hardcore életből masszív szeletet magukénak tudó AZEN is a Pécsi Est Café színpadára fog lépni. A „hardcore against racism“ régen látott zászlaját magasra tűzik, a punkot és metált ötvöző, a hardcore gyökereire hajazó zenéjükben, ami csak még jobb szájízt ad az estének – a popkultúra jelentéstelen tengerében remek dolog olyan bandákkal találkozni, akik gondolatokat képviselnek.

Tehát, röviden, tömören, egy csokornyi remek hardcore bandával várunk titeket március 20-án, és valószínűleg a négyzetméterre jutó fültágítók és tetoválások száma is nálunk lesz a legnagyobb a városban. Várunk mindenkit szeretettel!

Kapunyitás: 20.00 Koncertkezdés: 21:00

800 Ft A koncert napján: 800 Ft

Online vásárlás

Bolti jegyelővétel:

Dorko Shop & Café Pécs
7621 Pécs, Széchenyi tér 1.